Aktivoi oma kampanjakoodisi!
0 kpl / 0 Avaa ostoskori | Kassalle
Kuva
Tuotteen nimi
Määrä Hinta
Ostoskori on tyhjä
0 tuotetta, yhteensä 0

Viljatuotteet / Hiutaleet ja leseet

Hiutaleet valmistetaan yleensä kuorimalla puhdistetut viljan jyvät, jonka jälkeen ne leikataan, esikypsennetään höyryttämällä, litistetään hiutaleiksi ja pakataan. Käyttämällä hiutaleita vältät lisäaineiden, huonon rasvan ja valkoisen sokerin saantia.

Leseet ovat viljan jyvistä ennen jauhamista tai rouhimista irrotettavat kuoriosat, joihin jää uloimpia valkuaispitoisia solukoita. Leseisiin jää myös alkio, ellei sitä erotella pois. Leseet ovat kuitupitoista ravintoa, ja niissä on runsaasti B-vitamiinia ja fosforia. Alkioissa on jonkun verran E-vitamiinia. Ravintoarvoltaan parhaita leseitä saadaan vehnästä, seuraavaksi parhaita rukiista ja kolmannen sijan valloittavat ohran- ja kauranleseet.

Sivun alkuun
Takaisin

paytrail-sealife-800px.png